Omgeving

Groene heuvels, natuur en rust.

De mooiste routesToerisme in Limburg

Algemene omschrijving

De directe omgeving is bij uitstek geschikt voor wandelaars en fietsers, Bourgondiërs en steden liefhebbers.

Vanaf de camping zijn veel wandelingen mogelijk: langs de Geul en de Heimansgroeve, door het Onderste- en Bovenste Bos naar Teuven of Sippenaeken in België, via Diependal naar Eperheide en Schweiberg, Mechelen, Slenaken, het Vijlenerbos…… u zult versteld staan van de vele paden.
Een bijzondere ervaring is dat u vaak over onverharde wegen en dwars door weilanden loopt, via zogenaamde ‘stjegelkes’ (draaipoortjes).

Wilt u fietsen, dan dient u over een goede conditie te beschikken. Voor de geoefende fietser is het Heuvelland een leuke uitdaging. Ook voor de minder getrainde fietser is met de nieuwe E-bikes (die u bij ons kunt huren)  het overwinnen van de heuvels geen probleem meer.

Voor de golf liefhebber zijn er meerdere golfbanen in de directe omgeving zowel in Nederland als in België.

Als u na al die activiteit lekker wil genieten, uitrusten en lekker wil eten dan biedt onze omgeving gezellige restaurantjes veelal met typische Limburgse gerechten.

Voor de culinaire liefhebbers zijn er in een straal van 30 kilometer vanaf de camping legio mogelijkheden om op culinair niveau te eten. Een aantal sterren-zaken kunnen u verblijf een extra dimensie geven.

Steden als Maastricht, Luik en Aken zijn op 25 kilometer te bereiken en staan bekend om hun sfeervolle, monumentale en Bourgondische uitstraling. Mocht het weer een beetje tegenzitten dan zijn er toch voldoende mogelijkheden om u dag een leuke invulling te geven. Er zijn diverse musea en andere bezienswaardigheden die de moeite waard van het bezichtigen zijn.

Naast deze grote steden zijn er ook een aantal andere plaatsjes de moeite waard.

Aubel, net over de grens in België en 10 kilometer vanaf de camping, is een typisch Belgisch dorpje. Hier is onder andere een ouderwetse markt op zondagochtend op een prachtig marktplein, met heerlijke lekkernijen uit de ‘voer-streek’, een bezoek hieraan geeft u vakantie een buitenlands tintje.

Valkenburg (op 12 kilometer afstand) het wielerstadje van Limburg. Hier bevinden zich voor jong en oud een aantal leuke attracties.
Voor degene die willen ontspannen is er Thermae- 2000, een heerlijke sauna en lekker relaxen in een prachtige omgeving.
Voor kleintjes is er een sprookjesbos, pretpark de Valkenier en luxe zwembad een kabelbaan en natuurlijk de vele bijzondere grotten.

En natuurlijk als u moe bent en genoten heeft een prachtig dagje cultuur, stad en eten is het heerlijk om weer terug te keren naar een oase van rust en natuur op uw prachtige campingplek.
Voor natuurliefhebbers zijn de Wereldtuinen van Mondo Verde in Landgraaf zeker een bezoekje waard, of het onlangs geopende dierenpark GaiaPark.
Voor de kleine gasten is er ook een keur aan mogelijkheden, zoals de schaapskooi in Eperheide, het sprookjesbos in Valkenburg, een rit met de stoomtrein “De Miljoenenlijn” vanuit Simpelveld, een kasteel bezoeken in Hoensbroek , de overdekte speeltuin “Kinderstad” in Heerlen of een dagje golfslagbad in Gulpen.

In Epen is een kleine supermarkt. Voor de grotere boodschappen kunt u terecht in Vaals en Gulpen.